Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2007

Ξεχνάμε σιγά σιγά τις βουτιές ξεχνάμε τις φωτιές.....

Δεν λέω κάτι καινούργιο. Πραγματικά έγινε πλέον βαρετό να αναφέρουμε συνέχεια τον τρόπο που διεξάγεται αυτό το τηλεοπτικό θέατρο σκιών -talking heads -χάβρα κλπ…Εχθές έδωσα ένα μάθημα περί πολιτικής. Μια ερώτηση πολύ επίκαιρα επιτυχημένη μου έδωσε λαβή να τα «χώσω», με τρόπο πάντα, για την συλλογική συνείδηση του ατόμου μέσα σε μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα που θα μπορούσε να ασκήσει πίεση..
Η αλήθεια είναι ότι το άτομο κοιτάζει το δικό του συμφέρον για την προσωπική του ευημερία. Συνεπώς είναι δύσκολη η συγκρότηση μεγάλης ομάδας πίεσης από την κοινωνία προς τις κυβερνήσεις. Θα μπορούσε κάποιος να οργανώσει , κινητοποιήσει ίσως και να δώσει κίνητρα για μια τόσο δημοκρατικά και ρομαντικά δυναμική κίνηση πολιτών. Η απάντηση είναι ένα πανηγυρικό όχι. Κι εδώ διαφωνώ. Υπάρχει και λειτουργεί με βάση άλλα συμφέροντα. Μάζα-μαζικό-χειραγώγηση-παραπλάνηση-πληροφόρηση-προπαγάνδα, λέξεις κλειδιά στον μηχανισμό που κατά κάποιο τρόπο δημιουργεί μια κοινωνική συνοχή. Είναι η τηλεόραση, ο παρουσιαστής ο εκφωνητής και ο αρθογράφος αυτός που έχει την δύναμη να καθοδηγήσει την βούληση του κοινού….
Κι εμείς τι κάνουμε:;Συνεχίζεται..
Θέλω γνώμες παρακαλώ

5 σχόλια:

 1. Είπαμε να γράψεις κανά post..εσύ εξαπέλυσες πύρινο λόγο!
  Πλάκα κάνω, αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό σου.
  Πιστεύω ότι η μάζα θα παραμένει μάζα και ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο κοντινό μέλλον, όσο και αν ελπίζω ότι θα αλλάξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aγαπητέ Αντιπρόσωπε πολιτικού γραφείου Φ.ΛΑ.Ν.Τ.ΖΑ.Σ Καστοριάς:

  Παρακαλώ πέρασθε απο το εκλογικόν μου κέντρο να παραλάβατε το ψηφοδελτιον σας.

  Dr.Φλαντζας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγκροτημένες απόψεις και αλοίμονο αν είχες διαφορετικές, στην ηλικία που είσαι..
  Από τη σκοπιά μου, να πω τα εξής: περνάμε μια δύσκολη φάση ως κοινωνίας, ωστόσο μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ο καθένας μας να αναζητεί μια δημιουργική διέξοδο, μέσα από συλλογικές δράσεις.
  Αγαπητέ μου φίλε, μπορεί να διαφωνήσω μαζί σου στο 70% των θεμάτων που θα συζητήσουμε, αλλά είμαι διατεθειμένος να αναζητήσω κάποια κοινή δράση μαζί σου, για το 30% των θεμάτων στα οποία θα διαφωνήσουμε.
  Ας βρούμε λοιπόν αυτό το 30% , αλλά είναι πολύ σημαντικο να βρούμε και τις δράσεις, τις μεθόδους, μέσα από τις οποίες θα γίνει η κοινή δράση. Τα blogs kai to Internet, δίνουν μια ελάχιστη πλατφόρμα, κάποια στοιχειώδη κανάλια, ώστε να δημιουργηθεί κάποια αρχή σε αυτό που είναι σε πλήρη ανυπαρξία στην Ελλάδα: στην κοινωνία των πολιτών.
  Προχώρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρααα:-)
  Κι εγώ διαφωνώ. Ο καθένας θα πρέπει ν αναλάβει τις ευθύνες του αλλά όχι μόνο για να κοιτάει την πάρτη του και τα συμφέροντα του. Οι κυβερνήσεις στις άλλες ευρωπαικές χώρες δεν είναι οι ιδανικές απλά οι νοοτροπία των πολιτών που τις διαμορφώνουν είναι διαφορετική.

  Ο Έλληνας είναι φυλή μοναδική στον κόσμο! Απλά κατηγορούμε, πάμε σαν τα πρόβατα όπου υπάρχει το συμφέρον και μεγάλες ποσχέσεις, έχουμε αγκαλιά την τηλεόραση, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας κάνοντας τους πλύση εγκεφάλου να έχουν φιλοδοξία μ οποιοδήποτε τρόπο να βολευτούν στο δημόσιο κι άγιος ο Θεός. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και τρόο σκέψης μια ζωή τα ίδια σκατά θα είναι, Συγνώμη κιόλας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Απάντησαν