Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

obama brand and the hot dog flavoured water

αυτό είναι ενα ποστ επιστροφής για να αλλάξουμε θέμα. σε λίγες μέρες επανέρχομαι..branding a leader

or
The Leader


Τα αμερικανικά πρότυπα πολιτικής επικοινωνίας εχουν καθιερώσει την εικόνα ως επίκεντρο στις εκάστοτε εκλογικές καμπάνιες. Καμπάνες όμως χτυπάνε, και χτυπάνε δυνατά, στο άκουσμα ή αν θέλετε στο brand Obama. Κάποτε υπήρχε η ερώτηση παγίδα για τη διαφορά πολιτικού και εμπορικού μάρκετινγκ αν η διαφορά τους έγκειται απλά στο είδος του προιόντος που προωθούν. Και αν τελικά προωθούν με τον ίδιο τρόπο ένα brand παπουτσιών και ένα brand πολιτικού προσώπου.


Το ερώτημα το δικό μου όμως είναι άλλο. Το brand Obama μπορεί να είναι δυνατό και μοναδικό, είναι όμως ικανός ο ίδιος να δώσει αυτά που περιμένουν όλοι όσοι τον πιστεύουν;
Ή απλά, "έπιασε" ο επικοινωνιακός του σχεδιασμός ;

5 σχόλια:

 1. Ολόκληρος ο πλανήτης εύχεται ο Ομπάμα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην εικόνα που μας έχει "πουλήσει" στην προεκλογική του εκστρατεία.

  Δυστυχώς ομως πιστεύω, ότι το σύστημα από μόνο του είναι αυτό που δεν αφήνει περιθώρια διαφοροποίησης στα στελέχη της εξουσίας. Οι ελίτ που δομούν τον μηχανισμό της εξουσίας,ο οποίος λειτουργεί με σκοπό τη διατήρηση του κατεστημένου, κάθε τι νέο και διαφορετικό το απέυχονται και το πολεμούν με κάθε μέσο.

  Αν υποθέσουμε ότι ο Ομπάμα δεν ανήκει σ'αυτές τις ελίτ, και ότι μπορεί να κρατηθεί ακέραιος και να μείνει ανεπηρέαστος από τις προσπάθειες να τον διαφθείρουν, τότε ναι, ίσως μπορούμε να μιλάμε για ένα ικανό και μοναδικό Brand το οποίο δεν θα μας απογοήτευσει.

  Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο, το θεωρώ ανέφικτο εξορισμού, παρόλα αυτά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

  Τα σέβη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χμμ,

  Να υποθέσουμε ότι δεν προέρχεται απο ελιτ; Δεν έχω τέτοια φαντασία..
  Διαφθορά θα υπάρχει όσο υπάρχει αδιαφάνεια. Και δεν φτάνει το θέμα διαφάνειας, υπάρχει και το χειρότερο, αυτό της κατευθυνόμενης επικοινωνίας των spin doctors, οι οποίοι "τυχαία" επιτρέπουν σε καποιες πληροφορίες να διαρέυσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. OBAMA..... EXO GELASI POLY ME OLON AFTO TON ENTHOYSIASMO POU EPIASE OLH TH GH GIA TON NEO PROEDRO...
  EINAI XAZO NA PISTEVOUME PWS THA ALAKSI KATI ... AN IXE DIAFORETIKA MIALA DNE TAH IXE ANARIXITHI WS EKEI ... KAI POU INE MAVROS TI? EXIS DI LIGO KOSMO NA EXI THEMA ME TIN TAKSIKI SINIDISI TOU...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα το όνομα Ομπάμα είναι ήδη Brand name . Πριν καν Βγει αλλά οι Αμερικάνοι δεν έχουν τις ελπίδες που έχουμε εμείς. Οταν έχουν κυβερνηθεί απο Μπους ότι και να γίνει καλύτερο θα είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Απάντησαν